משפחות
תחומים אלו יכולים להתרחש גם בנפרד או במקביל עבור קורבן מסוים.
(לדוגמא, ניצול מיני הכולל גם רכיבים של פגיעה פיזית, נפשית והזנחה)
טראומה בילדות במשפחות נחשבת לאחת מדרכי הפגיעה הכי נוראיות ו"אפקטיביות" שניתן לבצע בילדים.
לתינוקות, פעוטות וילדים אין קול להגן על עצמם ולפיכך התפקיד שלנו כמטפלים וכסביבה חינוכית הוא להיות הקול הזה לילד, לזהות אותות מצוקה ולפעול למניעתם בדרכים שונות כולל הדרכת הורים, טיפול בהורים ובגורמים המזיקים.
כשהורה מזניח או אינו מודע לאחריות ההורית שלו ,הפגיעה בהתפתחות הילד היא אסטרנומית. ההשפעות ארוכות הטווח של כישלון מצד ההורים והמשפחה המורחבת להגן על ילדיהם פוגע בבריאות הנפשית והבריאותית של הילד עכשיו ובעתיד,ופוגע כלכלית וחברתית בנו, במדינה שלנו ובחברה שלנו.
אחת הסיבות שילדים הם מטרה כל כך קלה לפגיעה היא שאין להם דרכי התמודדות, מכיוון שלרוב זו המציאות שהם גדלים לתוכה, שני שלישים מילדים שנפגעו לא מספרים או מדווחים, זאת מכיוון שאין להם את הכלים להבין שזה מה יעזור בטווח הארוך,לכן הם משתמשים במערכת הלא בשלה של הגנות פסיכולוגיות, הם מפתחים דרכים להתמודד, ומתמודדים עם ההשלכות של כל מה שקרה להם בשארית חייהם.
מהם ההשפעות של פגיעות אלו בילדים?
לטראומה בילדות יש השפעות קצרות טווח ברורות, ההשפעות הברורות והמיידיות של התעללות פיזית, רגשית או מינית יהיו חבורות, חתכים, כוויות, קשיי למידה וריכוז, קשיים ביצירת קשרים חברתיים נורמטיבים, חרדה, מתח פוסט טראומטי, דיכאון, התקפי כעס, עצב ואלימות, קושי לשלוט בוויסות הרגשי, תת משקל או עודף משקל.
כל זאת ועוד נקטנות למול ההשפעות ארוכות הטווח שיש לטראומה בילדות.
הפגיעה מתבטאת בצורה יותר חריפה בילדות כי האישיות של הילד מתפתחת תחת תנאים של לחץ כרוני ושליטה, התנאים האלה יוצרים עיוותים מאוד חמורים באישיות לעומת אלה שהאישיות שלהם התפתחה בתנאים רגילים.
ילדים שנתונים להתעללות לא מסוגלים לפתח דימוי עצמי יציב, ואז המערכת יחסים שלהם לא רק עם העולם מסביבם אלא גם עם עצמם מתעוותת ונעשית מאוד רעילה.
כשילד לא מסוגל לטפל בעצמו ולהגן על עצמו, הוא מפצה על הכישלון של המבוגרים באמצעות מערכת לא בשלה של הגנות פסיכולוגיות. ההגנות הללו, למרות שהן מאוד מועילות ברגעי הטראומה, הופכות להיות דרך החיים של הילד ומתפתחות להתנהגויות פתולוגיות.
בשל כך הילד ולאחר מכן המבוגר בסיכון מרבי לפתח שלל הפרעות פסיכיאטריות ופסיכולוגיות ואובדנות.
מלבד התופעות הרגשיות התעללות בילדים משנה ומעכבת את התפתחות המוח, התפתחות המערכת החיסונית וההורמונלית וניתן לראותה אפילו בדרך שהDNA של האינדיבידואל נקרא ומשועתק (לדברי Dr. Nadine Burke Harris, הCDC, והמרכז לבריאות ושלום הילד בארה"ב)
טראומה בילדות מעלה את הסיכון להתמכרות לסמים ולאלכוהול, לחשיפה למחלות מין, להשכלה נמוכה יותר ולאפשרות תעסוקה מוגבלות.
בעקבות החשיפה לטראומה בילדות -
במקרים לא מטופלים ילדים שחוו התעללות צפויים לנפילה של 20 שנים מתוחלת החיים
הסיכוי לחלות במחלות לב וסרטן הריאות היא פי 3
הסיכון לניסיון אובדני עולה ב - 12.2%